Carraighen: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 1 454 bajtů ,  před 4 lety
bez shrnutí editace
imported>Kertyz
(Přidána kapitola Pravěk)
imported>Kertyz
Bez shrnutí editace
Řádek 34:
Před stovkami milionů let obývalo [[Středozemní moře]] velké množství vodních plazů. Vlivem pohybu litosférických desek docházelo k narušení mořského dna a pronikání vody ke žhavému zemskému jádru. To vedlo k oteplování mořských vod a studenokrevní plazi byli nuceni vody opustit. Většina se vydala směrem na chladnější sever. Teplé moře na druhou stranu vytvořilo příznivé podmínky pro vznik a prosperující život jedinečných mořských korálů, jimiž je [[Středozemní moře]] proslulé. Na několik set tisíc let našli plazi v pohoří [[Ardglean]] vhodné útočiště. Mírné podnebí nízkých hor jim poskytovalo ideálně nízkou teplotu potřebnou k přežití. Poté ovšem severní část kontinentu zasáhla dlouhotrvající doba ledová a ještěry vytlačila zpět na pobřeží. Drtivá většina plazů nelítostné podmínky nepřežila a celé severní pobřeží [[Středozemní moře|Středozemního moře]] se stalo místem mnoha paleontologických nálezů. Z tohoto důvodu je místní hornina velmi bohatá na uhlí. Jedna z nejzachovalejších fosílií byla nalezena na okraji města Carraighen. Tento unikátní objev přilákal nejednoho slavného paLe0ntologa.
=== Před kolonizací moderními lidmi ===
[[Soubor:1.15 Carraighen 02.png|náhled|vlevo|Primitivní povrchový důl původního kmene]]
''TBA''
Dlouhá léta trvalo než se po skončení doby ledové místní fauna a flora alespoň částečně vzpamatovala. Dodnes však zůstává sever kontinentu pokryt nejen sněhem, ale na některých místech i ledovci. Když se klimatické výkyvy na severu ustálily, došlo k migraci prvních kočovných kmenů z jihu, které hledaly nové území. V okolí pohoří [[Ardglean]] se jeden z kmenů usadil a z počátku se jeho příslušníci věnovali chovu skotu, se kterým na svazích putovali za čerstvou trávou. Lehce dostupné nerostné suroviny a uhelná ložiska přispěly k rychlejšímu rozvoji kmene, který byl schopen vyrábět dokonalejší nástroje. Kmen však nevynikal v oblasti boje a byl tak po dlouhá léta drancován nájezdy divokého kmene Horacius, jenž obýval osadu na území dnešního státu [[Monteblanco]]. Kmen Horacius se pravidelně zmocňoval ocelových nástrojů místního kmene, především zdejší ocelové motyčky se pak staly symbolem zhouby a zkázy ostatních severských kmenů. Časem se kmen naučil nepřátelské útoky alespoň odrážet a mohl se tak začít věnovat těžbě drahých kamenů v primitivních povrchových dolech, na které je pohoří velmi bohaté. Cenné nerosty kmen začal používat jako platidlo při obchodování s okolníma osadama a mohl se tak začít plně věnovat rozvoji.
 
{{CLEAR}}
Neregistrovaný uživatel
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu