Carraighen: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 1 536 bajtů ,  před 4 lety
Přidána kapitola Pravěk
imported>Kertyz
Bez shrnutí editace
imported>Kertyz
(Přidána kapitola Pravěk)
Řádek 26:
|ctvrti =
}}
 
Carraighen je město ležící na severním pobřeží [[Středozemní moře|Středozemního moře]] v pohoří [[Ardglean]]. Název města vychází ze starší řeči původních obytel (Carraigh = skála/skalnaté). Jedná se o podhradní město hradního areálu [[Markarth]], bez vlastního opevnění. Centrem města protéká říčka pramenící na svahu skalního masivu, severně od města na území státu [[Monteblanco]].
 
== Historie ==
=== Pravěk ===
[[Soubor:1.15 Carraighen 03.png|náhled|vlevo|PaLe0ntolog provádějící výzkum fosílie]]
Před stovkami milionů let obývalo [[Středozemní moře]] velké množství vodních plazů. Vlivem pohybu litosférických desek docházelo k narušení mořského dna a pronikání vody ke žhavému zemskému jádru. To vedlo k oteplování mořských vod a studenokrevní plazi byli nuceni vody opustit. Většina se vydala směrem na chladnější sever. Teplé moře na druhou stranu vytvořilo příznivé podmínky pro vznik a prosperující život jedinečných mořských korálů, jimiž je [[Středozemní moře]] proslulé. Na několik set tisíc let našli plazi v pohoří [[Ardglean]] vhodné útočiště. Mírné podnebí nízkých hor jim poskytovalo ideálně nízkou teplotu potřebnou k přežití. Poté ovšem severní část kontinentu zasáhla dlouhotrvající doba ledová a ještěry vytlačila zpět na pobřeží. Drtivá většina plazů nelítostné podmínky nepřežila a celé severní pobřeží [[Středozemní moře|Středozemního moře]] se stalo místem mnoha paleontologických nálezů. Z tohoto důvodu je místní hornina velmi bohatá na uhlí. Jedna z nejzachovalejších fosílií byla nalezena na okraji města Carraighen. Tento unikátní objev přilákal nejednoho slavného paLe0ntologa.
=== Před kolonizací moderními lidmi ===
''TBA''
 
{{CLEAR}}
Neregistrovaný uživatel
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu