Carraighen: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 1 074 bajtů ,  před 4 lety
bez shrnutí editace
imported>Kertyz
Bez shrnutí editace
imported>Kertyz
Bez shrnutí editace
Řádek 36:
[[Soubor:1.15 Carraighen 02.png|náhled|vlevo|Primitivní povrchový důl původního kmene]]
Dlouhá léta trvalo než se po skončení doby ledové místní fauna a flora alespoň částečně vzpamatovala. Dodnes však zůstává sever kontinentu pokryt nejen sněhem, ale na některých místech i ledovci. Když se klimatické výkyvy na severu ustálily, došlo k migraci prvních kočovných kmenů z jihu, které hledaly nové území. V okolí pohoří [[Ardglean]] se jeden z kmenů usadil a z počátku se jeho příslušníci věnovali chovu skotu, se kterým na svazích putovali za čerstvou trávou. Lehce dostupné nerostné suroviny a uhelná ložiska přispěly k rychlejšímu rozvoji kmene, který byl schopen vyrábět dokonalejší nástroje. Kmen však nevynikal v oblasti boje a byl tak po dlouhá léta drancován nájezdy divokého kmene Horacius, jenž obýval osadu na území dnešního státu [[Monteblanco]]. Kmen Horacius se pravidelně zmocňoval ocelových nástrojů místního kmene, především zdejší ocelové motyčky se pak staly symbolem zhouby a zkázy ostatních severských kmenů. Časem se kmen naučil nepřátelské útoky alespoň odrážet a mohl se tak začít věnovat těžbě drahých kamenů v primitivních povrchových dolech, na které je pohoří velmi bohaté. Cenné nerosty kmen začal používat jako platidlo při obchodování s okolníma osadama a mohl se tak začít plně věnovat rozvoji.
 
== Současnost ==
=== Carraighenská medovina ===
[[Soubor:1.15 Carraighen 04.png|náhled|vlevo|[[Kertyz]] a [[AMDman77]] před medovarem krátce po uzavření dohody]]
Po staletí se v osadách kolem pohoří [[Ardglean]] tradoval recept na medovinu s velmi specifickou příchutí. Nedávný vznik a rychlý rozvoj města měl za následek zpestření společenského života v Carraighenu což vedlo k nárůstu poptávky po zdejší lahodné medovině. Tak vznikl první medovar na známém kontinentu a významně se podílí na zaměstnanosti ve městě. Med používaný na výrobu pochází [[Wasteland|Wastelandských]] lesů na pobřeží [[Středozemní moře|Středozemního moře]], který byl pro svou kvalitu jasnou volbou. S hlavou státu [[Wasteland]] se starostovi města podařilo vyjednat příznivou velkoobchodní cenu a byla uzavřena dohoda o pravidelném odběru medu. Do budoucna je v plánu Carraighenskou medovinu distribuovat do okolních států na pulty barů, hospod a restaurací tak, aby si jedinečnou medovinu mohli vychutnat všichni.
 
 
{{CLEAR}}
Neregistrovaný uživatel
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu